Helpen buikspieroefeningen om een sixpack te krijgen?

Helpen buikspieroefeningen om een sixpack te krijgen?

Veel mensen zouden graag een strakke sixpack krijgen en vragen zich af of buikspieroefeningen daarbij kunnen helpen. Een sixpack ziet er aantrekkelijk uit. Maar krijg je sterke buikspieren door oefeningen of kun je beter proberen af te vallen?

Hoe maak je je sixpack zichtbaar?

Als je informatie zoekt over het krijgen van een sixpack, dan vind je over het algemeen trainingsschema’s met buikspieroefeningen. Hoe vaker je de oefeningen doet, hoe sneller je die fel begeerde platte buik krijgt.

Toch zijn oefeningen niet het voornaamste waar je je op moet richten. Iedereen heeft namelijk buikspieren, maar je ziet ze niet, doordat ze bedekt worden door een laag(je) vet. Al was je super gespierd, dan nog zou je dat niet zien als je teveel buikvet hebt.

Je kunt dan urenlang buikspieroefeningen doen, maar je buikspieren zouden ook dan niet zichtbaar worden. Het is in dat geval belangrijker om te proberen af te vallen.

Een andere vraag die dan bij veel mensen opkomt is: kun je ervoor zorgen dat je gericht vet kwijtraakt op je buik, waardoor je sixpack beter zichtbaar wordt? Helpen buikspieroefeningen daar dan bij?

Kun je oefeningen doen om gericht vet te verbranden?

Als je gaat afvallen, zou je misschien het liefste zelf kunnen sturen, waar je vet kwijtraakt. Bijvoorbeeld die vervelende handtasjes op je heupen of die lovehandles bij je buik. Maar ondanks dat veel trainers het je willen doen geloven: het is helaas niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden.

Het lichaam heeft voorkeur om op bepaalde plekken vet op te slaan. Dat is dus inderdaad de buik. En het zal dan ook juist daar het langste vet vasthouden. Het is daarom dat buikvet kwijtraken zo lastig is.

Wie gaat afvallen, ziet dit vaak het eerste op het bovenlichaam en de heupen. Buikvet kwijtraken gaat langzamer en vaak pas als laatste. Hoe verder vet van de organen af zit, hoe makkelijker het lichaam daar de vetmassa laat dalen.

Hoe goed je ook je best doet met buikspieroefeningen, met speciale technieken of fitnessapparaten, het zal je niet helpen om buikvet sneller kwijt te raken.

Afvallen en dus ook van het vet op je buik af komen, is dus een kwestie van doorzetten en beter letten op je voeding. Als je gaat afvallen, zal uiteindelijk ook je buikvet verdwijnen en wordt je sixpack eindelijk zichtbaar.

Buikspieroefeningen: hebben ze zin?

Hebben buikspieroefeningen dan geen zin? Het hangt er vanaf wat je wilt bereiken. Om je sixpack zichtbaar te maken zijn ze niet nuttig. Of je nu 50 of 100 crunches doet, je buikspieren zullen daar niet sneller door verschijnen.

Trainen op zich (een goede full body workout doen) is natuurlijk altijd nuttig. Het helpt om sneller af te vallen en je spieren te vormen.

Buikspieroefeningen zijn een belangrijk onderdeel van een all round trainingsschema, want ze zorgen ervoor dat je core sterker wordt. Dit zijn de spieren in je buik en rug.

Je hebt ze nodig hebt om in evenwicht te blijven, om kracht van je bovenlichaam naar je onderlichaam over te brengen. En deze spieren beschermen je kwetsbare organen.

Om deze spieren te versterken kun je gewone buikspieroefeningen doen als crunches en situps. Maar vergeet niet dat bij een groot aantal compound oefeningen (die trainen meerdere grote spiergroepen tegelijk), ook sterke corespieren nodig zijn. Daarom kun je ook heel goed squats of deadlifts doen.

Train dus je hele lichaam, maar kies ook voor gezonde voeding. Als je aan beide onderdelen aandacht schenkt, zul je uiteindelijk echt die sixpack gaan zien.

 

Zoek je een goede manier om je lichaam te trainen en daarmee ook af te vallen en je spieren sterker te maken? Overweeg dan kickboksen eens. Het is een echte full body workout, goed voor je conditie en kracht. Begin vandaag nog je training: leer thuis hoe je moet kickboksen met Kickboks Masters.

Klik hier om naar de pagina van deze online cursus te gaan

>> Kickboks Masters

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: