Eerste hulp bij spierpijn: wat kun je doen als je spierpijn hebt?
24 december 2017 

Eerste hulp bij spierpijn: wat kun je doen als je spierpijn hebt?

Spierpijn hebben we allemaal wel eens, maar wat kun je eraan doen? Moet je nu wel of niet gaan trainen, zijn er oefeningen die de pijn kunnen verlichten? Spierpijn kan geen kwaad, maar het kan wel vervelend zijn. Dus hier zijn de beste tips tegen spierpijn.

1. Koelen of warmen

Koelen kan helpen doordat het de bloedstroom vermindert. Je zou 20 minuten lang een koel compress op de pijnlijke spieren kunnen leggen. Dat kun je meerdere keren per dag doen, gedurende drie dagen.

Verwarmen kan juist ook helpen. Warm water stimuleert de bloedcirculatie en dit gaat verzuring tegen. Je voert er de afvalstoffen mee af.

Beste tips spierpijn

2. Hersteltraining

Zoveel spierpijn dat je je bed bijna niet uitkomt? Toch is bewegen goed voor je, maar dan wel gedoseerd. Hersteltraining doen betekent op een rustige manier sporten om de bloedtoevoer naar je pijnlijke spieren te verhogen.

De intensiteit van je training zou ongeveer gelijk aan een warming up moeten zijn. De lichte activiteit moet je stijve spieren losser maken.Bij echt hevige spierpijn kun je trainen op een crosstrainer of gaan zwemmen.

3. Massage met foamrollers

Je kunt zelf masseren met foamrollers. Rol de rubberen koker of je zeurende spieren, stimuleer de doorbloeding en werk zo de spierpijn weg.

4. Stretchen

Door te stretchen ontspan je je stijve spieren. Doe dit na je hersteltraining of warming up.

Eerste hulp tips spierpijn

5. Spiergel

Door spiergel te gebruiken kun je vastzittende spieren wat losser krijgen. Smeer het op de pijnlijke plekken. De gel zorgt voor een prettig gloeiend en verwarmend gevoel. Het werkt pijnstillend en zorgt dat je sneller herstelt van spierpijn.

6. Supplementen

Enkele voedingssupplementen kunnen helpen bij het sneller herstellen van spierpijn. Omega 3 stimuleert de bloedsomloop en werkt ontstekingsremmend. Je kunt het in capsules nemen of vis, spinazie en noten eten.

Magnesium helpt ook bij spierpijn. Het heeft een functie bij energielevering in ons lichaam en een goede werking van zenuwen en spieren. Neem het in tabletten in of eet bananen, roggebrood, noten (cashewnoten) en spinazie.

Voor meer informatie over kickboksen of trainen, jaat je gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Mare
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: