Dexa Scan Amsterdam

Een manier om meer over je gezondheid te weten te komen als je in de omgeving van Amsterdam woont, is de Dexa Scan. Hiermee kun je inzicht krijgen in de verhoudingen van spieren en vet in je lichaam.

Meer informatie over je lichaam krijgen

Om goed zicht te krijgen op je gezondheid, kun je een lichaamsscan laten doen, bijvoorbeeld de Dexa Scan. Deze meet meer facetten dan alleen je gewicht en dat is belangrijk om te kunnen zien hoe het werkelijk met je gezondheid zit.

Meting-DexaScan

Een gewone weegschaal vertelt je hoeveel je weegt, maar dat zegt niets over de verhouding tussen spieren en vet en waar dat vet zich dan bevindt. Door een Dexa Scan te doen, krijg je deze informatie wel.

Hoe werkt de Dexa Scan

De Dexa Scan (Dual Energy X-Ray Absorptiometry) is een groot apparaat waar je in gaat liggen. Het is de bedoeling om alleen je ondergoed te dragen. En vrouwen mogen geen bh met een beugel dragen, omdat dit de scan kan verstoren.

Het scanapparaat zelf is aan een beweegbare arm bevestigd, die over je lichaam heen beweegt en alle metingen doet.

Deze scanner werkt met een heel kleine hoeveelheid röntgenstraling (die te vergelijken is met dezelfde hoeveelheid omgevingsstraling als je zou krijgen door 13 uur in de buitenlucht te zijn). Zulke kleine hoeveelheden zijn ongevaarlijk.

De scanner kan je lichaam doormeten. Zo kun je zien hoeveel spiermassa en onderhuidse vetmassa je hebt, het vetpercentage en hoe het vet over je lichaam verdeeld is. Het werkelijke vetpercentage wordt gemeten, en er is een splitsing mogelijk tussen subcutaan en visceraal vet (onderhuids en buikvet).

Met deze informatie is het dus mogelijk om erachter te komen waar je probleemgebieden zitten. Dit kan een grote hulp zijn om gezond te kunnen blijven.

Het nut van een Dexa Scan

Het is gebleken dat het soort vet en waar het zit in je lichaam erg veel invloed heeft op je gezondheid. Je kunt onderhuids vet hebben en visceraal vet. Juist het viscerale vet, dat je niet kunt zien, brengt een groter risico op hart- en vaatziektes en diabetes type II met zich mee.

De Dexa Scan kan dus meten of je hier last van hebt. Je kunt in het rapport precies zien waar het zit. Maar ook krijg je meer inzicht in je spiermassa, hoe dit ontwikkeld is en of er bijvoorbeeld verschil zit in de linker- of rechterkant van je lichaam. Dan kun je je training hierop aanpassen.

Wat kost de Dexa Scan?

De Dexa Scan kan gedaan worden bij gezondheidscentra, voedingsspecialisten, fysiotherapeuten en dergelijke. De prijzen variëren. Je hebt een Dexa Scan voor gemiddeld tussen de 50 en 129.

Gezondheid-lichaamsscan

Wel is het belangrijk om te letten op wat de Dexa Scan kan meten, dat verschilt namelijk per aanbieder. Bij sommige kan het onderscheid tussen visceraal en onderhuids vet niet gemeten worden. Als je die informatie wel wilt krijgen, kun je beter een andere aanbieder zoeken.

De InBody Scan bij Delda Sport

Bij Delda Sport werken we met een andere scanner, namelijk de InBody Scan. Dit apparaat werkt zeer eenvoudig en zonder röntgenstraling. Je hoeft er alleen maar op te gaan staan en twee handvatten vast te houden.

Er worden kleine elektrische stroompjes door je lichaam gezonden (waar je niets van voelt) en daarmee kan de samenstelling van je lichaam gemeten worden. Dus door de InBody Scan krijg je ook inzicht in de vetpercentages, de verhouding spieren, botten en vet en waar het vet zich bevindt.

De InBody Scan levert je de volgende gegevens:

  • Spier-vet analyse
  • Een analyse van je lichaamssamenstelling
  • Metabolisme
  • Lichaamstype
  • Obesitas analyse

De voordelen van de Inbody Scan

  • Werkt snel, veilig en gemakkelijk
  • Je krijgt direct een rapport met de gegevens
  • Goedkoop: Bij Delda Sport kost een InBody Scan slechts 35

Wil je graag een InBody Scan laten maken? Dan kan heel eenvoudig via onze website. Klik op onderstaande link en ga aan het werk met je gezondheid met hulp van de InBody Scan.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: