De 8 dingen die elke kickboksgirl herkent!

Jij bent een echte kicksboksgirl en je laat je echt niet op je kop zitten. Maar hoe stoer je ook bent, toch zul je enkele van onderstaande dingen wel herkennen. Want elke kickboksgirl worstelde in het begin met bandages en snapte soms de oefeningen niet.

1. De eerste paar keer begon je een tikje te laat aan de training.

Dat gedoe met die bandages! Hoe krijg je die snel om je handen? Gelukkig kwam er iemand te hulp of werd je er al snel wat handiger in.

2. Bezwete handschoenen lenen

Geen pretje om die vochtige, klamme handschoenen aan te trekken. Je probeerde uit alle macht om niet aan het zweet te denken dat nu aan jouw handen plakt. Je besloot om maar zo snel mogelijk je eigen handschoenen te kopen

Dingen die kickboksgirl herkent

3. Lastige combinaties!

De opeenvolging van kicks en stoten, hoe kun je dat onthouden? Links en rechts, handen voeten, je raakte verward en stuntelde maar wat aan. Natuurlijk voel je je dan verlegen, maar je hebt toch doorgezet! En nu kun jij die combinaties ook in rap tempo.

4. Hijgen, zweten, uitgeput…

De warming up was al inspannend, maar er komt nog meer! Nu begint de training pas en je bent al buiten adem. Je hart bonkt als een bezetene en je vraagt je af hoe je dat gaat volhouden.

5. Natte kleding, vieze handschoenen

In no time is al je kleding doorweekt, je hebt nog nooit zo hard gezweet! En als je je handschoenen uittrekt komt daar een niet zo prettige geur uit. Maar ja, het is een teken dat je goed gewerkt hebt en daar doe je het voor!

6. Ben ik wel in orde?

De training is klaar, even wat eten of drinken. Je handen trillen zo dat je nauwelijks iets vast kunt houden! Is dat wel normaal, vroeg je je die eerste keer af? Nu kijk je er niet meer van op. Elke kickbokser heeft daar last van! Join the club.

Dingen die kickboxgirl herkent

7. Ik blijf vandaag in bed

Oh die spierpijn. Elke spier in je lichaam doet pijn, het liefste zou je vandaag (en de dagen daarna) in bed blijven liggen. Je wist niet eens dat je zoveel spieren had.

8. Je bent verslingerd!

Na een paar trainingen voel je het tot in je tenen: kickboksen is je op het lijf geschreven. Je wilt nooit meer zonder, het geeft je zo’n goed gevoel. Je kickbokstraining is je vaste afspraak in je agenda.

Tja, de eerste paar keer merk je dat kickboksen echt wel een pittige sport is. Maar het is een onwijs goede training voor je lijf, je wordt er sterk van en krijgt een goede conditie. Ook leer je zelfverdedigingstechnieken en dat is altijd mooi meegenomen. Je werkt niet alleen aan je lichaam, maar ook aan je mentaliteit: meer zelfvertrouwen, stevig in je schoenen staan en je kunt beter omgaan met tegenslagen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar kickboksen? Of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: