5 Oefeningen waarmee je je conditie een boost geeft
27 januari 2020 

5 Oefeningen waarmee je je conditie een boost geeft

Welke sport je ook doet, oefeningen waarmee je je conditie een boost geeft, zijn altijd goed om te doen. Als je ze drie keer per week doet, heb je er het meeste voordeel van. Doe ze allemaal of kies er een paar uit om je lichaam fit en sterk te krijgen.

Conditietraining helpt bij alle sporten

Of je nu hardloopt, een hometrainer hebt of kickbokst, een goede conditie helpt je bij elke sport. De oefeningen die je hieronder vindt, zetten meerdere spiergroepen te gelijk aan het werk. Het is een full body workout en ze trainen spieren die je ook in het dagelijks leven nodig hebt.

Doe je de oefeningen regelmatig, dan zul je merken dat ze je hartslag flink zullen doen stijgen. Toch zal je lichaam zich al snel aanpassen. Na een week of vier kun je waarschijnlijk meer herhalingen doen of het tempo kunnen verhogen. Zo zul je dus een steeds betere conditie krijgen.

5 Oefeningen om je conditie te verbeteren

Voor sommige oefeningen heb je wat materiaal nodig, al kun je ze ook zonder doen. Het is ook prettig om op een matje te staan, zodat je meer grip hebt. Vergeet niet om eerst een warming up te doen van zo’n 10 minuten.

Benodigdheden: weerstandsband, dumbbells.

1. Lunge Lopen

Neem een weerstandsband of gewichten in je handen. Strek je armen omhoog boven je hoofd (let op dat je je schouders niet optrekt), zak wat door je knieën. Stap met je rechtervoet naar voren, zodat je in een lunge komt te staan.

Zet nu af met je linkervoet, duw je met je rechtervoet omhoog en zet met links een stap naar voren. Laat je lichaam weer zakken tot je weer in een lunge positie staat. Dit is een herhaling. Doe 12 herhalingen, 4 sets.

2. Schaatssprong

Sta met je voeten naast elkaar. Zet af met je linkervoet en spring naar rechts, ongeveer een meter opzij. Je landt nu op je rechtervoet en houdt de linkervoet omhoog. Spring meteen met een klein hupje omhoog op je rechtervoet, als je neerkomt, spring je opzij en landt op je linkervoet.

Doe weer een klein hupje omhoog op je linkervoet. Dat is een herhaling, doe 8 herhalingen in 6 sets.

3. Pushup Bergbeklimmer-stijl

Kom in de plank staan (leunend op je armen, je lichaam in een rechte lijn, je voeten steunen op je tenen). Je schouders houd je recht boven je handen. Trek je knie op naar je borst, houd je heupen hierbij recht. Zet je voet terug en herhaal met je andere been.

Doe dit 4 keer en volg op met twee pushups. Doe de oefening 20 seconden, dat is 1 set. Probeer 6 sets te doen.

4. Dumbbell squats

Neem een dumbbell in elke hand en houdt ze voor je schouders. Zet je voeten stevig neer op heupbreedte. Laat je gewicht zakken tot je in een squat staat. Zet hard af en kom snel omhoog. Op het moment dat je benen gestrekt zijn (niet op slot), strek je je armen uit. Blijf even in deze positie staan.

Kom weer terug in de squatpositie, met de dumbbells op schouderhoogte. Dit is een herhaling. Doe 8 herhalingen in 6 sets.

5. Sprong burpee 180 graden

Sta rechtop, laat jezelf in een squat zakken, buig voorover en zet je handen op de grond. Zet af met je voeten van de grond, duw ze naar achteren en strek je benen uit. Je komt zo in een plank met gestrekte armen. Doe nu een pushup, trek je voeten in en kom snel omhoog.

Maak een draai van 180 graden, dus kom met je gezicht de andere kant op te staan. Doe ook aan deze kant een sprong burpee. Je hebt nu een herhaling gedaan. Doe 8 herhalingen in 6 sets.

Voor kickboksen is een goede conditie essentieel. Tijdens een training is conditietraining altijd een vast onderdeel. De hier bovenstaande oefeningen zijn ook heel gemakkelijk thuis te doen. Als je ze regelmatig thuis doet, heb je daar bij het kickboksen zeker veel profijt van.

Wil je meer weten of conditietraining of kickboksen? Stel je vragen in onderstaand contactformulier en we nemen snel contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: