5 Nederlandse kickboks kampioenen

Dit zijn de 5 Nederlandse kickboks kampioenen waar we trots op mogen zijn! Nederland is maar een klein landje, maar we zijn groots in het kickboksen. Hier lees je welke 5 mannen hun stempel op de kickbokswereld hebben gezet.

De 5 beste mannelijke kickboksers uit Nederland

1. Peter Aerts

Peter Aerts begon vroeg met kickboksen. Al op zijn 19e haalde hij zijn eerste wereldtitel kickboksen binnen. In 1993 vocht hij voor het eerst een K-1 gevecht. Hij heeft een indrukwekkende lijst aan overwinningen op zijn naam staan.

Hij vocht 144 keer in de ring, won daar 106 keer van, waarvan 79 met een knock-out. Hij wordt gezien als een van de beste zwaargewicht kickboksers van ons land. Op dit moment runt hij zijn eigen dojo in Enschede en scout hij jonge kickboksers in Japan.

2. Remy Bonjasky

Remy Bonjasky, geboren in Suriname in 1976, begon met trainen toen hij 18 was, wat relatief laat is voor een topsporter. Hij werd in 2004 voor het eerst wereldkampioen kickboksen, maar verloor deze titel in 2006 van Peter Aerts. In 2008 werd hij wederom wereldkampioen.

Hij heeft tot nu toe het World Grand Prix tournooi driemaal gewonnen. Zijn bijnaam is de Flying Gentleman, vanwege zijn vliegende trap, die zijn signature move is. Hij staat verder nog bekend om zijn ijzersterke verdediging.

Remy heeft uiteindelijk 97 keer gevochten. Hij won daarvan 78 keer, 40 keer met een knock-out.

3. Rico Verhoeven

Bijna iedereen in Nederland kent Rico Verhoeven, de Prince of Kickboxing. Hij begon met kickboksen toen hij 7 was. Omdat hij zo groot was, werd hij toen hij 16 was al ingedeeld bij de volwassenen. Toen hij op topniveau ging kickboksen, vond zijn vader het verstandiger hem terug te trekken.

Op zijn 24e won hij echter het wereldkampioenschap en hij heeft deze titel al 5 keer moeten verdedigen. Maar hij is nog steeds ongeslagen. Rico heeft gevochten tegen grote namen als Benjamin Adegbuyi, Anderson Silva en Jamal Ben Saddik.

Hij mag dan bekend staan om zijn vriendelijke karakter, in de ring kent Rico geen genade. Hij heeft 65 keer in de ring gestaan, hij won 55 keer, waarvan 16 op knock-out.

4. Badr Hari

Badr Hari is Amsterdammer en begon met trainen bij Thom Harink. Deze zag al snel dat Hari veel talent had. Hij maakte zijn bijnaam (de Golden Boy) al vroeg waar. Hij vocht tegen bekende kickboksers als Aerts, Zimmerman en Sefo, waar hij van won.

In 2008 staat Badr tegenover Remy Bonjasky. Hij verliest deze wedstrijd door onsportief gedrag. De laatste jaren is de beroemde kickbokser bezig met een comeback. Hij vecht wedstrijden in het buitenland. In 2016 stonden Badr Hari en Rico Verhoeven tegen elkaar, een wedstrijd waar veel fans naar uit keken.

Helaas moest Hari opgeven, omdat hij zijn arm brak. Op 21 december staan de twee titanen weer tegen over elkaar. Beiden maken evenveel kans om te winnen.

Badr Hari heeft een knock-out ratio van 78% en dat is iets om rekening mee te houden. Ook heeft hij enorm veel wedstrijden gevochten: 120 en 92 daarvan heeft hij gewonnen door middel van een knock-out.

5. Sem Schilt

Deze kickbokser werd in 1973 geboren in Rotterdam. Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle zwaargewicht kickboksers ooit. Hij won vier K-1 wereldtitels (in 2005, 2006, 2007 en in 2009). In 2012 won hij de Glory Heavy Weight Grand Slam.

Sem, met zijn 2 meter 12 een van de grootste kickboksers, heeft 50 keer gevochten en 43 daarvan gewonnen. Hij won er 20 door een knock-out. Inmiddels is Sem met het kickboksen gestopt. Hij heeft nu een eigen sportschool in Zuid Laren.

In een volgend blog nemen we de 5 Nederlandse vrouwelijke kickbokskampioenen door. Want ook onze vrouwen kunnen er wat van!

Wil jij ook gaan kickboksen? Wie weet heb je net zo veel talent als een van deze mannen en kunnen we jouw naam in de toekomst ook in de lijst zetten. Kom eens kennismaken bij Delda Sport in Landsmeer. Wij bieden privétrainingen of groepstrainingen aan.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: