5 Makkelijkste tips voor een betere conditie
23 februari 2018 

5 Makkelijkste tips voor een betere conditie

Hoe kun je het beste aan een betere conditie werken? Er zijn vast weer veel mensen enthousiast begonnen aan het nieuwe jaar, met het voornemen te gaan trainen voor een goede conditie. Maar hoe pak je dat nou aan?

Drempel om te beginnen met sporten

Als je helemaal niet sportief bent aangelegd, kun je er als een berg tegenop zien om aan je conditie te gaan werken. En zelfs sportieve mensen hebben soms moeite om regelmatig te gaan sporten.

5 tips betere conditie

En toch is het belangrijk om je lichaam gezond en fit te krijgen. Een goede conditie vermindert de kans op hartproblemen en helpt bij een gezonde spijsvertering. En je kunt gewoon die trap even oprennen zonder buiten adem te raken.

Wil jij ook een goede conditie?

Hier zijn 5 tips om dit voor elkaar te krijgen:

1. 10 minuten per dag

Roep jij ook altijd dat je geen tijd hebt om te sporten? Met 10 tot 15 minuten per dag ben je al goed bezig! Ga hardlopen met een muziekje op, fitness voor de televisie of fiets voortaan naar je werk.

HIIT training (High Intensity Interval Training) kost niet veel tijd, maar je gebruikt wel alle spieren in je lichaam. Hiermee kun je snel veel resultaat boeken. Dus een betere conditie heb je al door drie keer in de week te sporten.

2. Zoek een sport die bij je past

Natuurlijk kan niemand regelmatig sporten als hij of zij die sport niet leuk vindt. Dat houd je gewoon niet vol. Je conditie kun je verbeteren met elke sport: wandelen, zwemmen, fietsen, crosstrainen of roeien.

Heb je al eens aan kickboksen gedacht? Kickboksen is erg leuk, afwisselend en geeft je een geweldige conditie. Bij Delda Sport kun je zelfs trainen met een personal trainer, die je helpt met het krijgen van een betere conditie.

5 tips goede conditie krijgen

3. Rustig opbouwen

Een goede conditie heb je niet binnen een week of een maand. Doe voorzichtig met je lichaam. Bouw de lengte van je oefeningen of training rustig op. Hiermee voorkom je blessures. Gebruik een trainingsschema waar je je aan houdt.

4. Warming up

De warming up is een belangrijk onderdeel van je training. Geef je spieren de tijd om op warmen, zodat ze beter kunnen presteren. Het zou zonde zijn als je je blesseert, waarna je alsnog weer thuis op de bank komt te zitten.

5. Blijf gemotiveerd

Conditie opbouwen kost tijd. Zorg dat je gemotiveerd blijft, ook in tijden dat het moeizaam gaat. Train samen met een maatje of beloon jezelf als je na een maand nog steeds netjes je trainingen doet! Ga eens naar de bioscoop of trakteer jezelf op een etentje.

Wil jij een betere conditie krijgen en wil je hier graag hulp bij? De personal trainers van Delda Sport staan voor je klaar. In kleine groepjes of 1 op 1 trainen? Bij ons is het mogelijk. Voor meer informatie, laat je gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: