Welke spieren worden sterker door kickboksen?

Welke spieren worden sterker door kickboksen?

Is kickboksen goed voor je spieren? Word je er sterker van en zo ja, welke spieren dan? Als je hier altijd al meer over wilde weten, lees dan snel verder. Van kickboksen wordt heel je lichaam sterker, want je traint er al je spieren mee.

Sterk, fit en meer kracht door kickboksen

Bij Delda Sport gebruiken we kickboksen als workout en het is dan ook een full body workout. Niet alleen ben je bezig met trappen en stoten, we doen ook oefeningen voor kracht en conditie. Denk aan push-ups, buikspieroefeningen en squads.

Welke spieren worden er sterker door kickboksen? Door regelmatig te kickboksen zul je merken dan bepaalde spiergroepen vaak worden gebruikt en deze zijn belangrijk voor goede kickboks vaardigheden:

1. Armen: als je kickbokst worden je armen strak en sterk. De nadruk ligt op snelheid en niet direct op kracht. Dat komt ook omdat je je hele lichaam gebruikt om kracht te zetten voor een stoot.

Sterke spieren kickboksen

2. Buikspieren: Je beweegt vanuit je core en je buikspieren zorgen ervoor dat je meer kracht kunt zetten tijdens het kickboksen. Ook voor het opvangen van klappen zijn je buikspieren belangrijk: ze beschermen je organen.

3. Schouders: je schouderspieren moeten behoorlijk aan het werk tijdens een kickboks training, je houdt er je armen mee omhoog (met zware handschoenen en al) en je gebruikt ze ook tijdens de stoten.

4. Heupen: je gebruikt je heupen tijdens het kickboksen om in te draaien bij een stoot of trap. Je evenwicht komt ook voort uit sterke heupspieren, ze helpen je dus bij een doelgerichte aanval.

5. Rugspieren: Sterke rugspieren geven je stabiliteit en ze zijn belangrijk voor een correcte houding tijdens alle bewegingen.

Sterke spieren kickboxen

6. Benen: hoe sterker je benen, hoe meer kracht je kunt zetten achter je trappen en stoten.

Zoals je ziet gebruik je eigenlijk al je spieren tijdens een kickbokstraining. Niet alleen wordt je sterker, je lichaam wordt lekker fit en je krijgt een goede conditie.

Kun jij ook wel wat conditietraining gebruiken of wil je afvallen en een strakker lichaam krijgen? Kom eens kennismaken met onze ervaren trainers. Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: