Snel sterke bovenbeenspieren krijgen: 4 oefeningen
21 januari 2018 

Snel sterke bovenbeenspieren krijgen: 4 oefeningen

Sterke bovenbeenspieren zijn voor een kickbokser essentieel: ze zorgen ervoor dat je snel kunt bewegen en krachtige trappen kunt uitdelen. Met deze oefeningen zet je je bovenbeenspieren goed aan het werk!

Oefeningen voor je bovenbeenspieren

Voor de volgende oefeningen heb je wel wat materiaal nodig. Zorg voor een plyo box, twee dumbbels en een medicijnbal van 8 kilo. Kijk wel altijd of deze oefeningen geschikt voor je zijn en begin met lichtere gewichten indien nodig.

De workout kost ongeveer een kwartier van je tijd. Doe deze naast je andere oefeningen en je zult merken dat je beenspieren snel veel sterker worden.

1. Dumbbell squat met push press

Ga rechtop staan, let op dat je je rug recht houdt. Pak in elke hand een dumbbell vast en houd ze boven je schouders. Doe een squat en op het moment dat je jezelf omhoog duwt, duw je ook de dumbbells boven je hoofd. Herhaal dit 20 keer en bouw uit naar 100 keer.

Bovenbeenspieren oefeningen

2. Box Jumps

Spring met twee benen tegelijk op de box en stap er met gecontroleerde bewegingen achteruit weer af. Als je met je armen zwaait kun je hoger springen en is het gemakkelijker. Doe dit 20 keer en bouw uit naar 100.

Oefeningen sterke bovenbenen

3. Burpees

Sta rechtop, zak door je knieƫn als bij een squat, zet je handen voor je op de grond en strek je voeten met een sprong achteruit. Dit is de beginpositie voor een push-up. Doe een push-up, trek je benen weer in en ga rechtop staan. Herhaal 20 keer. Voor meer intensiteit: op het moment dat je omhoog gekomen bent, maak een sprong.

4. Wall ball

Sta met je gezicht naar een muur op een afstand van anderhalve meter. Houd de medicijnbal met twee handen vast op heuphoogte en doe een squat. Als je weer omhoog komt gooi je de bal boven je hoofd tegen de muur. Herhaal dit 20 keer en bouw uit naar 100 keer.

Deze oefeningen zullen je ook helpen bij je kickbokstraining. Heb je vragen over wat je naast je kickbokstraining kunt doen of over kickboksen in het algemeen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: