Omgaan met onzekerheid tijdens de kickbokstraining
26 november 2017 

Omgaan met onzekerheid tijdens de kickbokstraining

Heb jij wel eens last van onzekerheid tijdens de kickbokstraining? Je bent echt niet de enige. Van ervaren sporters tot beginners, iedereen voelt zich wel eens onzeker. Waarover zijn de meeste mensen onzeker en wat doe je eraan? Je leest het hier.

Voel je je onzeker?

Je kunt last van onzekerheid hebben op je werk, onder vriendinnen of bij je schoonouders. Maar ook in de sportschool. En dat zou je kunnen belemmeren. Vooral als je je door je onzekerheid zou laten tegenhouden om te gaan trainen.

Onzekerheid tijdens kickbokstraining

Onzeker door de mening van anderen

Veel mensen voelen zich beoordeeld tijdens de kickbokstraining. Ze zijn bang dat andere mensen naar hen kijken en een negatieve mening over hen hebben. Dan denk je bijvoorbeeld dat je te dik bent of te ongetraind.

Dit soort gedachten zijn lastig, maar ze zijn niet meer dan dat. Jíj denkt dat je weet wat een ander denkt, maar dat is niet zo. Natuurlijk kijken we altijd wel eens opzij, maar iedereen doet zijn best. En de meeste mensen hebben het te druk met kickboksen om op jou te letten.

Als je hier toch last van hebt, zijn privélessen ideaal om mee te beginnen. Samen met een personal trainer leer je de beginselen van het kickboksen. Je traint in een PT studio in alle rust en privacy. Daarna ben je goed in staat om in een groepje te trainen.

Onzekerheid kickboxtraining

De oefening niet snappen

Vooral als je nog niet zo lang kickbokst, kan het gebeuren dat je een bepaalde oefening niet snapt, of maar niet onder de knie krijgt. De trainer heeft het al meerdere keren uitgelegd, maar nog steeds lukt het niet. Vooral als je in een groep traint, ga je dan de druk voelen als anderen het allang kunnen.

Natuurlijk is het geen fijn gevoel, maar iedereen doet toch zijn best, jij ook! Een goede trainer heeft een oeverloos geduld en vindt het niet erg om iets nog eens uit te leggen. Vaak helpt een andere bewoording al goed.

Mijn conditie is te slecht

Ben je bang dat je conditie niet goed genoeg is? Je houdt de oefening niet zo lang vol als anderen of kunt niet een zwaar gewicht tillen? Meestal train je samen met mensen die hetzelfde niveau als jij hebben. Maar ook al doe je de oefening minder lang, je bent toch bezig met kickboksen en je zult in je eigen tempo vooruit gaan.

De trainer zorgt ervoor dat je oefeningen krijgt die bij jouw niveau en vaardigheden passen. Blijf volhouden, dan zul je merken dat ook jij steeds sterker en fitter wordt! Daar doe je het toch voor?

Wil je graag meer weten over kickboksen of zou je wel eens willen uitvinden of het iets voor jou is? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: