Nederland in top 5 fitste landen ter wereld
06 december 2017 

Nederland in top 5 fitste landen ter wereld

Nederlanders zijn sportief en fit, we staan in de top 5 fitste landen ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van de bekende fabrikant Fitbit, een wearable. Dit is een apparaatje dat je kunt dragen en dat gegevens verzamelt over je gezondheid.

Europa fit en gezond

De gegevens zijn verzameld onder 10 miljoen anonieme Amerikaanse gebruikers en 10000 gebruikers uit elk ander land.

Uit de gegevens die de fabrikant verzamelde, blijkt dat Europeanen sowieso fit zijn. In de top dertig staan voornamelijk Europese landen. Nederland bereikte een vierde plaats.

Dit blijkt o.a. uit het aantal stappen dat geteld wordt: Nederlanders lopen zo’n 8242 stappen per dag. Hiermee halen we niet de top 10. Spanje staat op nummer een met 9023 stappen. Zwitserland en Hong Kong staan op 2 en 3.

Nederland top 5

Elke dag bewegen

Het doel van de Fitbit is om elke dag 10.000 stappen te zetten of een workout van een half uur te doen. Actief zijn is meer dan alleen maar een wandeling doen. De fitbit houdt gedurende de hele dag je bewegingen in de gaten.

Hieruit komt naar voren dat Nederlanders gemiddeld 24 minuten actief zijn op een dag. Hiermee komen we op de 8e plaats.

We zijn toch niet zo actief als de Spanjaarden, die bijna 28 minuten halen. In Singapore bewegen ze minder. Daar halen ze maar 20 minuten. Dat zou natuurlijk ook aan het klimaat kunnen liggen. Het is daar wel wat warmer dan hier.

Nederland fit top 5

Goed slapen

Slapen kunnen we ook goed. We behalen de tweede plaats in de categorie meest kwalitatieve slaap. Fitbitgebruikers slapen ongeveer 7 uur en 13 minuten. Engeland staat bovenaan, met maar een minuutje slaap meer.

De fitste landen ter wereld staan hieronder:

1. Ierland

2. Verenigd Koninkrijk

3. Zweden

4. Nederland

5. Zwitserland

6. Denemarken

7. Spanje

8.Finland

9. Duitsland

10. Nieuw-Zeeland

Of je nu een Fitbit draagt of niet, bewegen blijft belangrijk. Kickboksen kan bijdragen aan een gezonde levensstijl. Het is een full body workout, waarmee je heel je lichaam aan het werk zet.

Kom eens een proefles meedoen en kijk of het iets voor je is, of vraag een gratis intake aan. Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Intakeformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: