Kickboksende tieners: 8 dingen die je vast herkent

Kickboksende tieners: 8 dingen die je vast herkent

Kickboksen is jouw lust en je leven. Maar ooit ben je begonnen als een beginner, ooit voelden die kickbokshandschoenen nog onwennig aan je handen. Elke kickboksende tiener herinnert zich nog wel deze acht punten, die nu gelukkig ver achter je liggen.

1. Je had nog geen eigen handschoenen

Kickboksen leek je wel leuk, maar je had nog geen eigen handschoenen. Dus moest je ze lenen. Erg prettig voelde dat niet, van die handschoenen waar anderen in hadden gezweet. Maar zodra je een paar keer gekickbokst had, wist je het wel! Dit wilde je blijven doen, dus al snel had je je eigen paar.

2. Klungelen met bandages

Hoe goed je ook je best deed, die bandages waren best ingewikkeld om om te doen. Maar oefening baart kunst en het duurde niet zo lang voor je daar handig in werd. Nu sta je in no time op de trainingsvloer.

Kickboksendetieners-8dingen

3. Volhouden!

Die eerste lessen waren zwaar! Je wist niet dat je zoveel kon zweten in een uurtje. Het is best lastig om vol te houden, maar elke keer als de les was afgelopen, merkte je dat je toch wel lol had gehad.

4. Die lastige combinaties

Stoot, draai, trap en stap naar voren. Het gaat allemaal zo snel, hoe houd je dat bij? Die eerste lessen voel je je zo onhandig en langzaam. Je raakte natuurlijk in de war en probeerde zo goed als het ging mee te doen.

Alle begin is moeilijk en de trainers weten dat ook. Je pikte het heus wel snel op en nu kun jij al die combinaties moeiteloos meedoen.

5. Je spieren werken niet meer mee

Als je ergens moe van wordt, dan is het wel van kickboksen en daar kwam je al snel achter. Na een les voelen je spieren als pudding en ze doen niet meer wat je wilt. In het begin vroeg je je af of dat wel normaal was. Maar je weet nu, dat is niks bijzonders, het hoort erbij!

En moe zijn is niet erg, het is het gevoel dat je krijgt als je lekker alles gegeven hebt in de training.

6. Die vieze kleding

En naast moe ben je ook nog eens heel erg bezweet. Als je je kleding uitdoet, zie je dat die helemaal nat is. Ook je handschoenen stinken. Je bent maar wat blij dat jij de was niet hoeft te doen!

7. De dag daarna

De dag na de training voel je spieren, waarvan je niet eens wist dat je ze had. Je bent zo stijf, dat je het liefste de hele dag in bed blijft liggen (alhoewel de spierpijn daar echt niet minder van wordt!).

Elke spier protesteert als je beweegt. Even vraag je je af of kickboksen al die moeite wel waard is. Maar je hebt doorgezet. En nu weet je dat het de manier is om sterk en fit te worden. En de spierpijn is toch wel een stuk minder geworden.

8Dingen-kickboksende-tieners

8. Je wilt niks anders meer

Kickboksen is jouw sport. Het doet je je goed voelen, het maakt je fit en het geeft je een lading zelfvertrouwen, zoals je dat niet eerder voelde. Er is geen andere sport waar je dat bij hebt.

Als jij over kickboksen praat, kun je horen hoe enthousiast je erover bent. Dat het de leukste, meest intensieve en de stoerste sport is, die je kunt doen.

Zo voelen kickboksers zich na enkele lessen. Het begin is even moeilijk, maar al snel krijgt het echte kickboksgevoel je te pakken. Bij Delda Sport kun je leren kickboksen in privélessen of in kleine groepjes van maximaal 6 personen. Dè manier om het snel onder de knie te krijgen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je eens komen kijken of meer informatie aanvragen? Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en we nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: