Kickboksen en haar imago

Kickboksen en haar imago

Wat is dat toch met het imago van het kickboksen? Kickboksen en haar imago is blijkbaar geen gelukkig huwelijk. Bekenden en insiders van het wereldje van kickboksen vinden het ronduit vervelend en zijn er ondertussen klaar mee. Te vaak komt hun geliefde sport negatief in het nieuws. Kickboksen wordt te vaak gezien als een sport voor brede mannen met tattoos op hun hele lichaam. Dat is een volstrekt verkeerd beeld.

Danny Delvers van Delda Sport vertelt: “De almaar terugkerende negatieve berichtgevingen in de media zijn funest voor het imago van de sport. Daardoor is het jammer dat veel mensen niet zien dat het kickboksen zo veel positiefs te bieden heeft.

kickboksen01

Kickboksen en de publieke opinie

Het doet elke keer weer pijn. Zit je ’s avonds naar het journaal te kijken, is er een kickboksgala totaal uit de hand gelopen. Daar zit je dan met je goed fatsoen. Je probeert als eerlijke en oprechte ondernemer een sportschool te runnen, worden je goede bedoelingen keihard onderuit gehaald door wéér zo’n negatief nieuwsbericht. Het lijkt erop dat kickboksen alleen maar wordt geassocieerd met criminele activiteiten waar slechts randfiguren op af komen. Dat is simpelweg niet waar. Maar blijkbaar hebben we de publieke opinie tegen. Is dat terecht? Is deze vermeende beschuldiging eigenlijk wel met feiten onderbouwd? Het lijkt er niet op.

Nee. Dat kan toch niet. Nou, in veel grote steden wel. Daar is kickboksen na voetbal de tweede sport. De kickboksers zelf staan hier niet van te kijken. Buitenstaanders wel. Maar het betekent dat deze sport in veel steden een ongekende populariteit geniet. Daarbij zijn veel beoefenaars van deze sport afgestudeerd aan de hogeschool of universiteit en werken zij op een geweldige manier aan hun maatschappelijke carrière. Wat zou het mooi zijn als juist deze positieve kanten eens in de schijnwerpers zouden komen te staan. Maar helaas, daar hoor je de media nooit over.

Kickboksen is een veilige sport. Vaak wordt gesteld dat het een blessuregevoelige sport is. Dat kan het zeker zijn als je deze sport op een hoog niveau beoefent en regelmatig topwedstrijden speelt. Echter, tijdens de trainingen wordt de nadruk gelegd op techniek en conditie. Liefhebbers van kickboksen zien er geen heil in om medespelers tijdens trainingen te blesseren. Want ook de tegenspeler moet de volgende dag weer blessurevrij naar zijn werk kunnen.

Geschreven door Peter Kanters, Bloggerweb.nl

Bron: http://nos.nl/artikel/444666-kickboksers-willen-af-van-imago.html

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: