Hoe vind ik de beste kwaliteit bokshandschoenenen?
13 januari 2018 

Hoe vind ik de beste kwaliteit bokshandschoenenen?

Hoe vind je de beste kwaliteit bokshandschoenen voor jouw favoriete sport? Lees deze tips om uit te vinden wat goede (kick)bokshandschoenen zijn en waar je op moet letten als je ze gaat kopen.

Goede bokshandschoenen zijn belangrijk

Of je nu kickbokst of gewoon bokst, je handschoenen zijn het meest essentiële onderdeel van je training. Zonder handschoenen kun je niet kickboksen.

Als je nog niet veel met boksen gedaan hebt, denk je misschien dat alle handschoenen net zo goed zijn, want je ziet niet veel verschil (behalve de kleur). Maar dit is zeker niet het geval.

Beste kwaliteit boxhandschoenen

 

Punten waar je op moet letten

Het belangrijkste voor de kwaliteit van bokshandschoenen zijn:

– Gebruikte materiaal: leer of kunstleer

– Vulling

– Pasvorm

– Duurzaamheid

Bokshandschoenen van leer

Over het algemeen wordt er runderleer gebruikt en dat is duurzaam, ademend en prettig om te dragen. Echt leer gaat langer mee, scheurt niet (als je het leer goed verzorgt) en biedt een uitstekende bescherming.

Bokshandschoenen van kunstleer

Kunstleren handschoenen zijn van mindere kwaliteit. Ze kunnen je prima van dienst zijn als je begint met boksen, maar wil je regelmatig trainen, dan kun je beter handschoenen van echt leer nemen.

Kunstleer is minder duurzaam, het kan gaan scheuren bij de naden en behoudt zijn pasvorm minder goed. Ook ventileert het materiaal niet zo best en doordat je zweet merk je dat de handschoenen kunnen gaan stinken.

Beste kwaliteit bokshandschoenen vinden

Advies voor leren handschoenen

Zoek je bokshandschoenen van de beste kwaliteit, dan kun je het beste kiezen voor echt leren handschoenen. Het is wel een investering, maar die gaat dan ook wel even mee. En je beleeft met deze handschoenen dan ook meer plezier van je sport.

De beste merken

De meest bekende merken zijn Twins en King. Handschoenen van deze merken worden door de meeste boksers gezien als van topkwaliteit. XPRT Fight Gear is een ander merk, dat een goede prijs-kwaliteit biedt.

Wil je meer weten over bokshandschoenen of over kickboksen in het algemeen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: