Hoe groet je af bij kickboksen?

Kickboksen, oorspronkelijk een sport afkomstig uit Thailand, is een vechtsport. Maar een belangrijk onderdeel hiervan zijn discipline en etiquette. Kickboksen is een oude krijgskunst en de eeuwenoude tradities zijn nog steeds waardevol en worden in ere gehouden.

Tradities van het kickboksen

Deze tradities worden Budo genoemd, de Weg van de Krijger. Je zou kunnen denken dat dit maar gewoon wat regels zijn, maar ze hebben meer te maken met het vormen van je karakter. Kickboksen zonder achtergrond, zonder traditie, zou hetzelfde zijn als er maar wat op los slaan.

Hoe afgroeten kickboxen

Het werken aan je lichaam en aan je geest

Tijdens het trainen oefen je niet alleen je lichaam. Je bent ook bezig met het vormen van je geest. Je werkt aan je zelfvertrouwen, wilskracht, geduld, zelfbeheersing en respect. Het gaat om respect voor jezelf en voor anderen.

Dat is waar Osu om draait. In de training werk je met elkaar samen om dit te bereiken. Zonder de anderen kun je niet trainen en oefenen. Je leert omgaan met je eigen kracht, maar ook je zwakheden en die zie je weerspiegeld in de ander.

Respect voor je leraar

Dus je bent bezig met je eigen ontwikkeling tijdens de kickbokstraining. Dit proces wordt begeleid door je trainer. De kickbokszaal wordt gezien als de tempel. Het is dan ook onderdeel van de traditie om deze te groeten.

Dit doe je zowel bij binnenkomst, maar ook bij het verlaten van de zaal. Omdat je respect hebt voor je leraar/trainer en voor de tempel/sportzaal.

kickboksen afgroeten

Veilig sporten

Elke sportschool heeft zijn eigen manier om om te gaan met de tradities en etiquette. Respect voor elkaar is wel heel belangrijk als het gaat om vechtsporten. Ben je op zoek naar een sportschool waar je kunt gaan kickboksen?

Let dan goed op of er respectvol met elkaar wordt omgegaan, of er veilig gesport kan worden en je ook als beginner goed begeleid wordt. De trainer zou goed zorg moeten dragen voor een prettige en veilige sfeer.

Bij Delda Sport hebben we veiligheid en respect voor elkaar hoog in het vaandel staan. Wil je eens komen kijken of wil je eerst wat meer weten? Laat dan je gegevens in het formulier hieronder achter. Wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: