Hartslagmeters en fitbits: goed om meer te bewegen?
30 januari 2018 

Hartslagmeters en fitbits: goed om meer te bewegen?

Zijn hartslagmeters en fitbits de manier om jezelf in beweging te krijgen? Wat doen ze precies en waar zijn ze goed voor? Deze stukjes techniek helpen ons eraan herinneren dat we genoeg moeten bewegen en dat kan best nodig zijn.

Elke dag bewegen

Beweeg jij wel genoeg? Misschien ga je wel een keer per week naar de sportschool, om te kickboksen bijvoorbeeld. Maar het is belangrijk dat je elke dag minstens een half uur tot een uur beweegt.

Als je studeert of werkt achter een bureau, dan is genoeg bewegen echt wel lastig. Urenlang zitten we op een bureaustoel en zijn onze vingers het enige aan ons lichaam dat in beweging is. Het rondje naar de koffieautomaat of de printer is niet genoeg beweging.

Meer bewegen door fitbits

De hele dag stappen zetten

De fitbit of activity tracker is een apparaatje dat meet gedurende de hele dag meet hoeveel je beweegt, hoeveel stappen je zet. Als doel kun je bijvoorbeeld 10.000 stappen hebben, dan heb je zo’n 5 kilometer gelopen.

Een Japanse onderzoeker had gemeten dat werkende mensen maar zo’n 5000 stappen zetten en het is beter voor de gezondheid om 10.000 te halen. Het kost dan ook echt moeite om dat aantal te halen. Met een activity tracker krijg je meer inzicht in je bewegingspatronen.

Hartslagmeter bij het sporten

Hartslagmeters kunnen de hele dag (of alleen tijdens het sporten) je hartslag meten. Overdag je hartslag meten heeft niet echt veel zin. Tijdens het sporten helpt dit apparaat wel meer uit je training te halen.

Je kunt dan namelijk trainen op je hartslagzones. Met een hartslagmeter kun je zien of je training zwaar genoeg is: niet te licht zodat je je conditie niet verbetert, maar ook niet te zwaar, zodat je halverwege je training al stuk bent.

Meer bewegen fitbit hartslagmeter

Veel bewegen is gezond

Beide apparaten kunnen je helpen om meer te gaan bewegen en je training effectief aan te pakken. Sporten helpt je sowieso aan een gezonder en sterker lichaam. Kickboksen is een ideale workout.

Tijdens een kickbokstraining verbrand je vet, krijgt een goede conditie en je zet heel je lichaam aan het werk. Er is geen lekkerder gevoel dan na een lange werkdag je lijf weer in beweging te zetten.

Denk je dat kickboksen iets voor jou kan zijn, of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: