5 Pittige oefeningen voor sterke en strakke benen
20 september 2019 

5 Pittige oefeningen voor sterke en strakke benen

Sterke benen zijn de basis van een goede lichaamshouding, helpen je je balans te bewaren en je hebt er tijdens vele activiteiten profijt van. Welke oefeningen zijn goed om sterke benen te krijgen? Van single leg squats tot jumping jacks, begin nu te trainen, zodat jij ook in no time van die strakke, sterke benen hebt.

Thuis oefenen om sterke benen te krijgen

Als je sterkere benen wilt, zijn er veel verschillende oefeningen om uit te kiezen. Het mooie is dat je voor onderstaande oefeningen geen apparaten of extra gewichten nodig hebt. Je kunt ze gewoon thuis doen, als dagelijkse training of naast de oefeningen die je normaal al doet.

Train je benen om sterkere kuitspieren, hamstrings, bovenbeenspieren en billen te krijgen. Je ontwikkelt er een betere balans door en je zult minder snel moe worden als je eens moet rennen of trappen lopen.

5 oefeningen voor sterkere benen

1. Single leg squats

Deze oefening doe je net als de gewone squat, maar dan op één been. Je staat op een been en strekt het andere schuin voor je uit. Je traint zowel je kuiten, als je bovenbeenspieren, de hamstrings en de bilspieren.

Trainen-voor-beenspieren

Je hoeft bij deze oefening niet zo diep te gaan als bij de pistol squats (foto hierboven). Is het moeilijk je evenwicht te bewaren, steun dan met je voet op een krukje. Of oefen eerst door op één been op een stoel te gaan zitten. Probeer dan steeds wat lager te komen. Houd je buikspieren aangespannen tijdens het bewegen.

2. Jumping jacks

Begin de oefening rechtop staand, met je voeten tegen elkaar. Laat je armen langs je lichaam hangen. Spring op en beweeg je benen uit elkaar tot je neerkomt in een spreidstand, hef tegelijkertijd je armen omhoog, tot boven je schouders.

Zodra je neerkomt, spring je weer op en kom je weer in de beginpositie. Deze oefening traint je hele lichaam (dus ook je benen). Verder is hij ook uitstekend geschikt als warming up en om je conditie te verbeteren.

3. Burpee tuck jump

Ga op de grond liggen en kom in een plank positie. De oefening begint je door met je voeten af te zetten en ze naar je handen toe te springen. Kom dan overeind, spring omhoog (zo hoog mogelijk) en trek je benen op naar je buik.

De plank is een goede oefening om je benen te versterken. Ook het springen en je benen optrekken traint alle grote spieren van je benen.

4. Lunge met draai

Start door rechtop te staan met je voeten naast elkaar. Stap met je rechtervoet naar voren en zak door je linkerbeen tot je onderbeen evenwijdig is aan de vloer. Houd je bovenlichaam goed recht en span je bilspieren aan.

Draai nu met je bovenlichaam naar rechts, zodat je linkerschouder richting de rechterknie draait. Draai terug en stap weer naar achteren. Herhaal, maar nu met het andere been. Deze oefening is goed om de bovenbeen- en de bilspieren te versterken.

5. Commando Crawls

Begin met op de grond liggen, steun op je onderarmen en je tenen, zodat je in de lage plank komt. Zet af met je rechterarm en kom omhoog tot je steunt op je linkerhand. Zet dan ook je rechterhand neer. Laat jezelf zakken en steun weer op twee onderarmen. Herhaal zo vaak je kunt.

Oefeningen-sterke-benen

Houd je bekken goed omhoog, zak niet door je onderrug. De plank is goed om je hele lichaam te versterken. Hij traint je benen en billen. Het omhoog en omlaag komen maakt de oefening nog wat zwaarder.

Als je op zoek bent naar meer oefeningen om je lichaam sterker te maken, kun je ook overwegen om te gaan kickboksen. Bij Delda Sport kun je in kleine groepjes komen trainen of privélessen nemen. Meer informatie? Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en we nemen snel contact op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: