5 Kickboksoefeningen voor een sterke core
17 december 2017 

5 Kickboksoefeningen voor een sterke core

Heb je om te kickboksen oefeningen nodig voor een sterke core? Je kernspieren zorgen ervoor dat je goed gecenterd bent en je balans kunt vinden. Ze helpen je bij je algehele fitheid, zorgen voor een betere houding. Met een sterke core wordt je een betere kickbokser.

5 Eenvoudige oefeningen

Tijdens het kickboksen werk je niet alleen met je armen en benen, maar ook met je core. Het is dus goed om aandacht te besteden aan deze spieren. Je core omvat zowel je voorkant (buikspieren) als de achterkant, de rug. Hier volgen 5 simpele oefeningen om je core sterk te maken.

1. Touwtje springen

Door touwtje te springen breng je je hartslag omhoog en warm je je lichaam goed op. Spring 3 minuten.

Kickboksoefeningen sterke core

2. Uppercut rechts en links

Houd je armen gebogen voor je, sta met je linkervoet voor. Stoot met links, doe daarna rechts en links een uppercut. Draai je voet en heup in en stoot van beneden naar boven. Doe dit gedurende 3 minuten.

3. Leg Withdraw

Heb je een bokszak, dan kun je deze gebruiken, maar je kunt de oefening ook zonder doen. Til je been zijwaarts op, tot je voet op heuphoogte is. Strek je been (maar zorg dat je knie niet op slot gaat). Als je een bokszak hebt, raakt je voet de zak. Trek je been nu in, door te scharnieren bij de knie, je been vormt een hoek van 90 graden.

Strek je been weer en herhaal de beweging. Je houdt je voet dus van de grond en spant je buikspieren goed aan. Je werkt ook aan je evenwicht. Doe dit 2 minuten en wissel daarna van been.

4. Plank

Ga op de grond liggen en kom overeind op je tenen en je onderarmen. Je spant je core aan. Duw jezelf op gedurende 3 minuten. Doe het korter als je het nog niet gewend bent. Je werkt niet alleen aan je core, ook aan je billen, rug en schouders.

Kickboxoefeningen sterke core

5. One hand boxing pushup

Deze pushup oefening doe je door op je vuisten en tenen te steunen. Je doet dit drie minuten lang. Om de vijf seconden steun je afwisselend op je rechter- of linkervuist. Breng telkens een vuist omhoog en leg deze op je rug. Gebruik je core om stabiel te blijven.

Ga thuis aan de slag met deze oefeningen om een sterkere core te krijgen. Je zult merken dat het je helpt bij je kickbokstraining.

Wil je vrijblijvend meer weten over kickboksen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: