5 Eenvoudige maar effectieve oefeningen met dumbbells
10 december 2017 

5 Eenvoudige maar effectieve oefeningen met dumbbells

Ben je op zoek naar een eenvoudige workout met dumbbells? Met deze oefeningen kun je thuis aan de slag. Hiermee kun je door de dumbbells slim te gebruiken al je spieren effectief trainen.

Met dumbbells kun je heel eenvoudig goed aan je kracht werken. Dumbbells zijn kleine gewichten, maar wel heel veelzijdig. Het is de bedoeling dat je de oefeningen 1 minuut aan de rechterkant doet en 1 minuut aan de linkerkant.

Squat thruster

Traint benen, billen en schouders

Gewicht: 6 kilo dumbbell

Houd de dumbbell met je rechterhand vast, en breng hem net onder je kin. Zak in een squatpositie, houd je rug recht. Duw jezelf daarna weer omhoog door je bilspieren aan te spannen en strek zodra je rechtop staat je rechterarm omhoog.

dumbbell workout

Deadlift upright row

Traint rug, bovenrug en benen

Gewicht: 6 kilo dumbbell

Houd de dumbbell vast met een bovenhandse grip in je rechterhand. Buig voorover totdat je bovenlichaam parallel is aan de grond, houd je benen gebogen en je rug is recht.

Kom omhoog door je bil en heupspieren aan te spannen, doe dit in een vloeiende beweging. Trek ook de dumbbell omhoog, maar laat je elleboog naar buiten wijzen.

Press-up renegade row kickback

Traint rug, triceps en core

Gewicht: 6 kilo dumbbell

Ga in een pushup positie staan, met de dumbbell in je rechterhand. Doe een pushup en als je omhoog bent gekomen, beweeg je je rechterhand naar je heup. Buig je arm, span je triceps aan. Plaats de dumbbell op de grond.

Split lunge front raise

Traint benen, billen en schouders

Gewicht: 4 kilo dumbbell

Houd de dumbbell met je rechterhand vast met de handpalm naar je lichaam. Stap naar voren in een lunge met je linkervoet. Strek je rechterarm naar voren op schouderhoogte. Houd de houding enkele seconden vast. Laat je arm zakken. Doe de oefening door in de lunge te blijven staan en je arm weer op te heffen.

Full manmaker

Traint buik, billen, armen en benen

Gewicht: 4 kilo dumbbell

Workout dumbbells eenvoudig

Deze oefening begint net als de press-up renegade row kickback. Dus doe een pushup, waarna je je rechterhand naar je heup brengt. Als je de dumbbell weer naar beneden brengt, terug onder je rechterschouder, spring je met je voeten naar je handen. Kom vloeiend overeind en strek je arm met de dumbbell omhoog tot boven je hoofd.

Gebruik deze oefeningen om naast kickbokstrainingen, ook thuis aan je kracht en conditie te werken. Heb je vragen over kickboksen, trainen of wil je meer informatie? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: