De 5 beste oefeningen om de onderste buikspieren te trainen
03 december 2017 

De 5 beste oefeningen om de onderste buikspieren te trainen

Hoe kun je het beste je onderste buikspieren trainen? De onderste buikspieren zijn lastiger te trainen dan de bovenste. Om buikvet weg te werken is het belangrijk om deze spiergroepen allebei aan te pakken.

Oefeningen voor een strakke, sterke buik

De onderste en bovenste buikspieren werken met elkaar samen. Als je de buikspieren aanspant, zullen beide spiergroepen tegelijkertijd aanspannen. De meeste buikspieroefeningen trainen alleen de bovenste buikspieren.

Om het buikvet aan te pakken en een mooie strakke buik te krijgen, zul je ook de onderste moeten gaan aanpakken. Welke oefeningen zijn daar geschikt voor? Hier volgen vier eenvoudige oefeningen.

Voorbereiding:

Zorg voor een fitness matje op de grond om je rug te beschermen. Trek gemakkelijke kleding aan, waarin je vrij kunt bewegen.

1. Crunch

Lig op je rug op het matje en zet je voeten een eindje van je billen vandaan op de grond, zodat je knieen gebogen zijn. Houd je handen achter je hoofd met de ellebogen naar buiten. Trek jezelf op en beweeg je schouders naar je knieën. Zorg dat je ellebogen goed open blijven. Laat je weer rustig terugzakken. Herlaal 5, 10 of 15 keer.

5 beste oefeningen buikspieren

2. Double leg lifts

Ga op het matje liggen, op je rug. Plaats je handen onder je billen. Span je onderste buikspieren aan en til je benen op, totdat ze recht omhoog wijzen. Laat ze nu langzaam en beheerst zakken tot ze net boven de grond hangen. Herhaal 5 tot 10 keer. Pas goed op dat je je rugspieren niet gaat gebruiken.

3. Leg Walks

Lig op je rug op het matje met je handen onder je billen. Til nu je rechterbeen op, totdat het recht omhoog wijst. Laat je been nu rustig zakken. Let erop dat je de controle houdt, laat je been niet zomaar naar beneden vallen. Doe dit nu ook met je linkerbeen. Doe deze oefening 10 tot 15 keer aan beide kanten.

4. Double leg reverse crunches

Ook bij deze oefening lig je op je rug met je handen onder je billen. Til beide benen op tot ze een rechte hoek vormen met je lichaam, buig dan ook je onderbenen, zodat deze een rechte hoek vormen met je bovenbenen. Laat je beide benen nu zakken tot je voeten de grond bijna raken. Blijf je buikspieren goed aanspannen. Trek dan je knieën weer op naar de beginpositie. Zorg bij deze oefening ervoor dat je rug goed plat op de grond blijft.

5. Gekruiste oefening

Dit is eigenlijk fietsen in de lucht en het is behoorlijk zwaar om te doen. Bouw het dus rustig op. Lig op je rug en trek je knieen tot halverwege op naar je borst. Strek een been uit en houd deze van de grond af. Houd je andere been opgetrokken. Leg je handen weer achter je hoofd met de ellebogen goed uit elkaar. Trek nu afwisselend het ene been op en strek het andere uit. Begin met 10 keer en bouw op naar 20 of zelfs 30.

beste oefeningen voor buikspieren

Tijdens het kickboksen worden veel verschillende oefeningen gedaan, die je zullen helpen om een strakker en sterker lichaam te krijgen. Er worden ook oefeningen gedaan om specifiek je buikspieren sterker te maken.

Met deze oefeningen kun je veel bereiken. Doe ze regelmatig en je zult snel van dat buikvet afkomen en een mooie platte buik krijgen. Wees altijd voorzichtig met je onderrug. Doe na deze oefeningen even iets om je rug uit te strekken en te ontspannen.

Wil je meer informatie over oefeningen of wil je iets weten over kickboksen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: