Kickboksen zonder kleerscheuren

Kickboksen is een erg leuke sport, maar kun je het doen zonder kleerscheuren? Dus veilig, zonder blessures en zonder blauwe plekken?

Is kickboksen veilig?

Als je aan kickboksen denkt, denk je misschien aan stoten, trappen of klappen op je hoofd. Een heftig gevecht waarbij de kans op blessures groot is. Dat is tijdens wedstrijden ook wel het geval, maar bij Delda Sport kun je kickboksen leren als full body workout. Een manier om te werken aan je conditie en wa

armee je al je energie kwijt kunt.

Veiligheid staat voorop

Bij Delda Sport staat veiligheid voorop. We willen niet dat je bij ons lekker bent komen sporten, en daarna met blauwe plekken naar huis gaat. De dag daarna moet je natuurlijk naar je werk of naar school. Dus kickboksen gaat bij ons niet gepaard met blessures.

Dat komt omdat er geen lichamelijk contact is toegestaan. Je gaat niet sparren met een partner. Wel kun je alle technieken goed leren en oefenen. Je doet dit samen met de trainer en gebruikt eventueel een bokszak.

Om veilig te kunnen kickboksen houdt de trainer alles goed in de gaten en zorgt hij of zij dat de trappen en stoten correct worden uitgevoerd. Dat is juist mogelijk, doordat wij werken met kleine groepjes.

Bij Delda Sport kun je kickboksen in Small Group Training, waarin maximaal 6 personen samen sporten. Of je kickbokst samen met een Personal Trainer in een privéles. Wij garanderen op deze manier dus een intensieve begeleiding.

Let op kleding en de juiste bescherming

Het dragen van scheenbeschermers, handschoenen en eventueel een bitje is essentieel tijdens het kickboksen.

Qua kleding is het belangrijk dat je iets draagt dat comfortabel zit, waarin je alle bewegingen soepel kunt maken. Zorg dat er niet iets hards of scherps in zit (denk aan ritsen of logo’s), waaraan jij of een ander zich pijn zou kunnen doen. Let ook op loshangende touwtjes, je zou er aan kunnen blijven hangen.

Luisteren naar je lichaam

Kickboksen is een heel intensieve sport. Als je hieraan begint, terwijl je nog niet gewend bent aan sporten, is een goede begeleiding aan te raden. Je lichaam moet wennen aan alle bewegingen. De trainer kan goed inschatten wat je aankunt, maar geef ook zelf je grenzen aan. Zorg dat je niet te snel na een training weer gaat kickboksen. Je lichaam heeft rust nodig om te herstellen.

Het is natuurlijk belangrijk te zorgen voor een goede warming-up voor je begint, en na het sporten voor een cooling-down. Zo loop je het minste risico op blessures en spierpijn. Luister altijd naar je lichaam; de eerste keren kan spierpijn best voorkomen, maar na verloop van tijd wordt dit minder.

Denk je dat kickboksen iets voor jou kan zijn, of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contact formulier  >>