Page content

Remko van Westerloo

Remko van Westerloo

programmadirecteur SBS 6, Net 5 en Veronica

Met gezonde tegenzin werd ik een maand of acht geleden door een collega mee gesleept naar de small group training.


Kickboksen

Ik had een grote mond gehad over mijn (zeer bescheiden) judo verleden en geroepen dat ik hem wel eens een lesje zou leren. Sowieso niet verstandig want deze collega, hoewel een van de vriendelijkste jongens die je ooit zal tegen komen, is zeer fit en fanatiek en heeft bovendien (wel) een serieus verleden als lid van het Nederlandse Taekwondo team. Na die eerste training ben ik in bed gedoken en heb twaalf uur onafgebroken geslapen. Hierna volgde nog een week spierpijn.

Wat voor mij begon als halve grap – overwerkte man van middelbare leeftijd met matige conditie gaat aan ‘white collar’ kickboksen doen.. hoe zielig is dat? – is ontaard in een absolute verslaving.

Resultaten

Inmiddels moet en zal ik spaarzame tijd vrijmaken om minimaal 2 a 3 keer in de week te trainen.

Waarom ? Omdat het werkt. Alle clichés zijn van toepassing: Ik voel mij veel fitter en merk dat dagelijks, ook tijdens mijn werk. Bovendien, ik vermoed ook dat ik echt beter word en ja, je wordt er strakker van, ook een prettige bijkomstigheid.

Kickboksen vereist dat je nergens anders aan denkt tijdens trainingen, waardoor je echt kunt ontladen.

Team van Personal trainers

De geweldige personal trainers, onder aanvoering van Danny D, zijn een verademing. Iedere trainer heeft zijn eigen stijl en aanpak. Ik ben inmiddels ‘blootgesteld’ aan Murthel, Sterke Danny, Mo en Walter. Stuk voor stuk mannen die je echt verder willen en kunnen helpen. Het zijn uiteraard ook allemaal sadisten die je tot het randje drijven en zo nu en dan erover heen. Gelukkig gaat dit gepaard met sprongen in conditie en techniek.

Relaxte sfeer

De nodige dosis humor verzacht keer op keer deze martelingen; tijdens small group trainingen heerst er altijd een ongedwongen sfeer.

Tel hierbij op de vele leuke trainingsmaatjes die ik de afgelopen maanden heb leren kennen, dan is er maar een conclusie:

Delda sport Amsterdam is een grote, fijne openbaring.

Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Remko van Westerloo

Plaats een reactie


*