Page content

Jeroen Weimer

Jeroen Weimer

Partner KPMG Corporate Finance N.V.

In februari 2009 ben ik begonnen met kickboksen bij Delda Sport Amsterdam. Voor die tijd volgde ik het kickbokscircuit af en toe op TV.

 Ik heb Alexei Ignashov, Ernesto Hoost, Jerome Lebanner en nog vele andere oudgedienden in hun gloriejaren meegemaakt. Langzamerhand ben ik deze gladiatoren meer en meer gaan bewonderen.

Topsport

Ik zag dat zij topsport bedreven, zich steeds verder ontwikkelden als superatleten en mentaal erg gehard waren. Al sinds mijn jeugd hou ik van fanatiek sporten, intensief trainen en dan de competitie aangaan met anderen. En zo dacht ik op een dag: “Ik wil wel eens beleven hoe het is om zelf te kickboksen.” Na een uitgebreide zoektocht op het internet sprong de site van Delda Sport er voor mij het meest uit. Les krijgen van een ervaren vechter, een personal trainer, gediplomeerd op vele gebieden, trainen in een gevestigde gym en een sportschool die ook vrouwen uitnodigt voor deze sport, een sport die kracht en schoonheid verenigt. Na mijn eerste training met de personal trainer was ik verkocht.

Point of no return

Na die eerste keer heeft het kickboksen me gegrepen en wist ik zeker dat ik hiermee verder wilde. In de loop van 2009 ben ik steeds meer gaan trainen, waarbij de personal trainer me altijd heeft weten te motiveren. Mijn conditie werd steeds beter, ik viel vele kilo’s af, ik voelde me mentaal sterker worden en mijn vrouw zei me steeds vaker dat ik toch wel lekker gespierd werd van die nieuwe hobby. Begin 2010 ben ik met een andere pupil van Delda Sport naar Thailand gegaan, 10 dagen intensief trainen bij SuperProSamui. Om 7 uur op, trainen van 8 tot 10, daarna eten, slapen, massage en andere ontspanning en daarna weer knallen in de gym en in de ring van 5 tot 7. Om 10 uur ‘s avonds hoef je dan helemaal niks meer… Een geweldige en unieke ervaring was dat.

Kickboksen, een onderdeel van mijn leven

Later dat jaar heb ik mijn oudste zoontje (5) een paar keer meegenomen naar de training. De personal trainer wist daar toen een speelse training van te maken, waar mijn zoontje het nog steeds over heeft. Nu is het 2011 en nog steeds prijs ik mezelf gelukkig dat Delda Sport me het kickboksen heeft laten ontdekken. Kickboksen is voor mij een uitlaatklep, een mentale wasbeurt, een weerzien met mijn trainingsmaatjes, een confrontatie met mijn karakter, gevoelde trots op mijn lichaam, een stiekem pleziertje en soms ook een straf die ik mezelf opleg. Ik heb een drukke baan met grote verantwoordelijkheden. Ik kom naar Delda Sport met mijn pak en stropdas, ik word opgewonden als ik mijn zwarte shirt, satijnen short en enkelkousen aantrek in de kleedkamer, ik ga lekker tot het gaatje tijdens de training en vervolgens rijd ik moe en voldaan naar huis – om de volgende dag weer fris en energiek te beginnen.

Aanrader

Inmiddels heb ik met de 12 collega’s uit mijn team al twee keer een full-day clinic bij Delda Sport gevolgd en zij vonden dat allemaal geweldig. Ook in modellenland dringen de benefits van (kick)boksen door: Doutzen Kroes, Heleen van Rooyen, Kim Feenstra en vele andere jonge sterren hebben de voordelen van deze fysieke en mentale uitdaging ontdekt. Ik kan iedereen aanraden om dit heerlijke gevoel ook te gaan meemaken. Neem een proefles bij Delda Sport en gun jezelf het beste! I have seen Alexei Ignashov, Ernesto Hoost, Jerome Lebanner and many other kickboxing veterans in their glory years. Gradually I started to admire these gladiators more and more.

Laat een bericht achter