Gratis cursus kickboksgeheimen van oa: Badr Hari en Gokhan Saki
Direct toegang

Winnen met Kickboksen

7 Ultieme Tips om een betere kickbokser te worden

Page content

article content

Hoe kickboksen helpt als je verdrietig bent

Zit je in moeilijke tijden en voel je je vaak verdrietig, dan is kickboksen een goede uitlaatklep voor je emoties. Sporten is goed bij verdriet en depressieve gevoelens en vooral kickboksen kan een positieve invloed hebben in de verwerking hiervan.

Als het zware tijden zijn…

We komen allemaal wel eens in een periode terecht, waarin de dingen niet gaan zoals we willen. Problemen op het werk, slechte cijfers op school, moeilijkheden in je relatie, het levert allemaal stress en verdriet op.

Als dit soort problemen lang duren, dan kun je daar veel last van hebben. Het verdriet kan als een blok op je schouders wegen en dat geeft mentaal en fysiek veel stress. Het leven is dan gewoon behoorlijk zwaar. Hoe ga je om met dat soort gevoelens?

Kickboxen-helpt-alsje-verdrietig-bent

Omgaan met moeilijke gevoelens

Praten is altijd goed, zo kun je de gebeurtenissen een plekje geven. Maar vaak is het ook goed om fysiek bezig te zijn. Helaas is het zo, dat hoe minder goed je in je vel zit, hoe lastiger het is om te gaan sporten. Daar heb je vaak helemaal geen zin in.

Wie weet kun je overgehaald worden toch eens te proberen te gaan sporten en om vooral het kickboksen eens een kans te geven. Want kickboksen kan helpen weer grip op je leven te krijgen, je gevoelens te verwerken en je je weer goed te doen voelen over jezelf.

Wat is kickboksen eigenlijk?

Als eerste is het belangrijk te weten, dat kickboksen niet altijd gebruikt wordt als vechtsport. Je hoeft niet met een ander te vechten, maar kunt kickboksen doen als full body workout. Je oefent de trappen en stoten op een bokszak of met de trainer.

Op die manier kun je wel de voordelen hebben van het wat kickboksen te bieden heeft: een lekkere workout, training voor je spieren en een goede conditie krijgen. Maar je loopt geen risico op een klap op je hoofd.

Bij Delda Sport gaat een training als volgt: je oefent de verschillende trappen en stoten, zodat je de basistechnieken goed onder de knie krijgt. De trainer helpt je hierbij. Verder doe je krachttraining en conditietraining.

Verdrietig-kickboksen-helpt

Positieve effecten van kickboksen

Feel good hormonen

Dit geldt eigenlijk voor alle sporten: tijdens het bewegen komen er stoffen vrij in je hersenen, zoals endorfines, die zorgen voor een positief gevoel. Dit kan de gevoelens van verdriet (tijdelijk) verdringen. Zo zul je je na het sporten opgewekter voelen.

Ook al is dit maar tijdelijk, het is prettig om te ervaren dat de somberheid doorbroken kan worden. Vaak is dit de eerste stap naar herstel.

Uitlaapklep

Wat de oorzaak ook is van je verdrietige gevoelens, door ze te uiten voel je je vaak beter. Niet altijd hoeft dit in woorden te gebeuren. Boksen is een geweldige uitlaapklep van energie en emoties. Veel mensen kroppen gevoelens op, maar door te boksen kunnen ze loskomen.

Zelfvertrouwen en kracht

Als je veel meegemaakt hebt en verdriet voelt, kan het gebeuren dat je de moed opgeeft. Je zelfvertrouwen loopt een deuk op. Dit zorgt er ook voor dat je je vaak moedeloos voelt en niet veel meer onderneemt.

Hoe logisch dit ook is, het kan een vicieuze cirkel veroorzaken, waardoor je niets meer onderneemt en alleen maar depressiever wordt. Als je gaat kickboksen kun je dit vervelende proces doorbreken.

Kickboksen kan je letterlijk weer in je eigen kracht zetten. Dat komt door de volgende kenmerken van deze sport:

  • Jezelf verdedigen: doordat je bezig bent met een zelfverdedigingssport, kun je gaan voelen dat je het waard bent om op te komen voor jezelf.
  • Grenzen verleggen: Je leert jezelf uitdagen en steeds een beetje verder te gaan. En als je merkt dat dat lukt, ga je je weer trots voelen op jezelf.
  • Je eigen kracht voelen: door de training merk je dat je sterk bent en ook veel aankunt.

Verdrietig-kickboxen-helpt

Leren omgaan met tegenslagen

We maken allemaal wel dingen mee in het leven, die moeilijk te accepteren zijn. En soms ben je zo uit het lood geslagen, dat je je overgeeft aan gedrag dat niet zo positief is. Denk aan verslavingen (aan eten of drank), woede of weglopen van de problemen.

Door te gaan kickboksen, krijg je veel inzicht in jezelf. Het is een pittige sport, die je uitdaagt je grenzen te verleggen. Is het eens moeilijk? Dan kun je zien hoe je daar mee omgaat. Wat dat betreft is kickboksen net het echte leven.

Dus misschien kom je erachter dat je liever wegvlucht van de moeilijkheden of dat je verdrietig voelt en het meteen wilt opgeven. Onder de begeleiding van een ervaren trainer, kun je meer inzicht in jezelf krijgen en een andere manier leren om met moeilijkheden om te gaan.

Een moment in het nu

Wat sporten je ook kan brengen, is de mogelijkheid even uit je sores te stappen. Als je thuis blijft zitten, blijf je denken aan je problemen en je verdriet blijven voelen. Sporten brengt je terug in het nu en doorbreekt je patronen.

Kickboksen-helpt-bij-verdriet

Tijdens de kickbokstraining is er geen tijd om veel te piekeren. Je voelt je lichaam en je spieren, je focust helemaal op dit moment. Het is goed om regelmatig zo’n onderbreking in te lassen. Dat helpt je ontspannen, zowel mentaal als fysiek.

Zo kan kickboksen een grote bijdrage leveren aan het leren omgaan met de problemen in het leven, maar ook om te zorgen voor een sneller herstel.

Doorbreek de vicieuze cirkel

Het kan zijn dat je twijfelt. Veel mensen die verdrietig of depressief zijn, voelen zich moe en lusteloos. Ze hebben toch zeker geen energie om te sporten? Maar dat is onderdeel van die vicieuze cirkel. Als je die niet doorbreekt, zul je je ook moe blijven voelen.

Als je gaat kickboksen bij Delda Sport, krijg je een intakegesprek met de trainer. Als je hierin aangeeft wat jouw situatie is, dan wordt hier rekening mee gehouden. We verwachten echt niet dat je meteen een zware training vol kunt houden.

Wat we je wel bieden is deskundige begeleiding, van trainers die ervaring hebben met het trainen van mensen in allerlei situaties. Ook vinden wij het belangrijk om een veilige sfeer te creëren en ervoor te zorgen dat je het sporten leuk gaat vinden.

Dat is belangrijk om het sporten vol te houden. Als je twijfelt, is het enige dat je kunt doen, het gewoon eens uit te proberen. En hoewel dat moeilijk is, zul je enorm trots zijn op jezelf als je die eerste stap hebt genomen.

Durf jij het aan en kom je eens kennismaken? Je kunt alvast een kijkje in onze luxe PT studio nemen door onderstaande virtuele tour aan te klikken.

Kickboksen jou ook kan helpen, dan kun je contact met ons opnemen en een gratis intakegesprek aanvragen. We beantwoorden graag al je vragen. Laat je gegevens achter en we nemen binnen 12 uur contact met je op.

Intakeformulier >>

Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Hoe kickboksen helpt als je verdrietig bent

Plaats een reactie


*